perjantai 14. marraskuuta 2008

Erittäin Virallinen Kysymyslaatikko

Kyllästyin totaalisesti omiin ongelmiini, joten olisi mukavaa vaihteeksi perehtyä jonkun toisen pulmiin :)

Oletko saanut ensimmäisen lapsesi, ja vaikka kaikki muuten menee hyvin, niin yksi alunperin pieni probleema on kasvamassa suureksi vuoreksi? Oliko esikoisesi uhmaikä lastenleikkiä siihen verrattuna, mikä hulabaloo talossa nyt on käynnissä kiihkeäluonteisen kuopuksen toimesta? Ovatko yöt niin kaaosta, ettet aamulla löydä tietäsi kahvinkeittimelle?

En tietenkään kuvittele tietäväni vastauksia kaikkiin tilanteisiin (sikäli kuin vastauksia edes aina olisi olemassa), mutta joka tapauksessa olen viiden lapsen kanssa ehtinyt kahlata läpi monenlaisten ongelmakinosten, ja kertoisin mielelläni mikä meillä on auttanut.

Toki muistini toimii osittain "synnytyskivut unohtuvat kun vauva on sylissä" -periaatteella, mutta onneksi mahassa potkiva tulokas tulee aikanaan varmasti virkistämään muistiani monessa asiassa :)

9 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mitenkäs te olette selvinneet sellaisesta ongelmasta, kun kolmevuotias tyttö ei meinaa saada ulkovaatteita päälle? Ongelmia tulee varsinkin näin syksyllä, kun vaatteita tulee koko ajan lisää.

mannasaria kirjoitti...

Kiitokset Anonyymi :)

Vastaus löytyy otsikolla Päivän Kysymys 2 :)

Seuraavan kysymyksen ehtikin esittää meidän Rauha: "Äiti - hik - mä sain hikan - HIK! Äiti - hik - miten tää loppuu - hik?"

Anonyymi kirjoitti...

Hei! Löysin sinut kuin tilauksesta :)

Miten olet toiminut, kun n. 5 kk vanhaa vauvaa kiinnostaa maailma niin kovasti, ettei malta oikein imeä silloin kun rintaa tarjotaan, vaan imaisee pari kertaa ja kinuaa noin 10 minuutin kuluttua taas uudestaan rintaa? Eli onko takataskussa jotain jippoa saada neiti syomään hyvin eikä pikkusuupaloina?

mannasaria kirjoitti...

Kiitokset Ratón kysymyksestäsi :)
Vastaukseni löytyy nyt otsikolla Päivän kysymys 3. Mukavia imetyshetkiä (ja ihmetyshetkiä, näpyttelin ensin niin ;) teille!

Anonyymi kirjoitti...

Hei! Onko jotain patenttiratkasua sille jos joku tommonen 5-10 vee lapsi on tehny jotain väärin, eikä asiasta voi keskustella kunnolla koska se vaan nauraa koko asialle vaikka mää yrittäisin korottaa ääntä ja sanua ettei noin saa tehä. Varmaan jos tukistais nii hymy hyytyis mutta onko joku aikusempi ja sallittuki keino? Yleensäkki musta on alkanu tuntua ettei tommonen 5-vuotias vielä osaa moraalisella tasolla katua mitään. Millasia kokemuksia sulla on?

mannasaria kirjoitti...

Tervehdys Au pair -tyttönen :)
Olet aivan oikeassa, aikuisempia ja sallittuja keinoja löytyy :) Nyt on pari päivää jouluruuhkaa, mutta vastailen perjantaina!

terkkusin
Sannamaria

mannasaria kirjoitti...

Kiitos kysymyksestäsi :) Vastaukseni löytyy nyt otsikolla Päivän kysymys 5.

Anonyymi kirjoitti...

Miten saada vauva (pari päivää vajaa 2kk) nukahtamaan omaan sänkyyn? Tähän mennessä on nukahtanut rinnalle sänkyymme. Useimmiten herää kun hänet siirtää imetyksen jälkeen sänkyynsä. Olen myös kokeillut niin, että kun on syönyt niin laitan hänet omaan sänkyyn, jota usein seuraa itku johon tarjoan tuttia ja se syljetään samointein pois. Vauvamme ei siis ole tutti-tyttöjä. Joskus sinnikkäästi laitan tutin takasin ja joskus se jopa kelpaakin, mutta tällä tavalla nukahtaminen saattaa viedä tunninkin. Jatkanko tämän yrittämistä? Tyttö on ensimmäinen sekä minulle että miehelleni. Itse olen 21v, joten aika kokematon vaikka lapsenhoitajana ollut miljoona kertaa.

mannasaria kirjoitti...

Onnea pikkuisen johdosta :) ja kiitos kysymyksestäsi!
Vastaukseni löytyy nyt otsikolla Päivän kysymys 7.