torstai 18. joulukuuta 2008

Lunta vai ei?

Vuosi sitten perhekerhossa, Savon sydämessä:

Värityskuvissa oli tarjolla kuva jossa sukset törröttivät lumihangesta, tai niin minä sen tulkitsin; viisivuotias tyttöni joka oli asunut ulkosaaristossa 80% elämästään näki kuvan toisin. Hetkessä hän oli värittänyt heleän vihreän nurmikon suksien ympärille :D Kuvasta pienen pieni lämpäre oli väritetty valkoisella; siitä lumet eivät olleet vielä sulaneet, kuulemma.

Tyttäreni kuvaus toi elävästi mieleen talvisen kuvan talostamme: nurmikko on vihreänä ja märkänä, tuuli on kaatanut seinään nojanneet sukset levälleen ja ilmassa vihmoo jotain vetistä.

Oli Utössäkin joskus lunta, ohimenevästi ja hulppeina dyynimuodostelmina, koska lumi kuten vesikin tuli lähes aina kovan tuulen kanssa. Helmi- ja etenkin maaliskuussa saattoi olla jopa ns. pysyvää lunta, ja ylipäänsä lumesta otettiin kaikki ilo irti silloin kun sitä oli :) Laitan tästä kuvia myöhemmin, vaikkapa juuri helmikuussa.

Näin mantereella joulua odottaessa hämmästelen että mihin sitä lunta välttämättä joulussa tarvitaan? Onhan meillä niin paljon punaista ja vihreää, ja sitten se Jeesus-lapsi :)Näkymää kylänlahdelle; venevajoja, "stora bro" eli "iso laituri", luotsikutteri. Joulukuussa lahti ei yleensä ole vielä jäässä. Ei lunta, ei jäätä...

Kotielämään kuuluu hiusten palmikointia, jouluputsauksen suunnittelua, pakettien käärintää ja aaltoliikettä: välillä Saariston lasten mama on täynnä tarmoa, ja välillä on pakko vain kölliä vatsan kanssa. Ai niin, ja viimeksi kun niin jännättiin: Sisämaaelomme jatkuu toistaiseksi.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

[p]Tiffany & [url=http://www.cheaptiffanysjewelrysale.com]tiffany jewelry replica[/url] Son . Always actual physical exercise many thanks diligence [url=http://www.cheaptiffanysjewelrysale.com]cheap tiffany jewelry[/url] when buying a replica Tiffany jewelry . Tribal diamond jewelry is developed employing normal products, these features of artwork are [url=http://www.cheaptiffanysjewelrysale.com]tiffany jewelry on sale[/url] every little bit as environmentally-friendly and excellent speaking items at any cocktail party . S . you may really feel like you are on this amazing globe and riding the dragons while using Na'vi via the [url=http://www.cheaptiffanysjewelrysale.com]tiffany jewelry outlet[/url] floating mountains of Pandora . There was a tiffany Tiffany UK Stores in the shape of a girl隆炉s profile with the name Marcy(ph) and a date January 25, 1972 . consider be aware of tiny matters like clasps, and placement of engraved brand brand names or styles and hold out a visual comparison using the replica you are searching for to buy . Throughout america there are numerous well-known jewelers who have earned their reputation [url=http://www.cheaptiffanysjewelrysale.com]discount tiffany jewelry[/url] by providing some from the world?s finest jewelry.[/p]