tiistai 30. kesäkuuta 2009

VOI EI, VOI EI, VOI EI!!!!!!!!

Miten paljon voi muuttua yhdessä sekunnissa...


Ensin pyöritään hellepäivän perusväännön ympärillä: Mille rannalle; millä kokoonpanolla...

Seuraavassa sekunnissa soitetaan ambulanssia ja rukoillaan sen tulevan pian.


Neljävuotias putosi pihapenkiltä niin pahasti, että käsi murtui (poikki/murtui) kyynärpään yläpuolelta. En ole vielä toipunut oman lapseni kivusta, mutta näin muutamaa päivää myöhemmin pystyn jo kirjoittamaan tapahtumasta puristumatta kappaleiksi.

Tärskyn seurauksena oli ambulanssimatka isin sylissä, tutkimukset & pitkä odottelu sairaalassa ( ennen nukutusta piti odottaa masun tyhjenemistä ), nukutuksessa tehty toimenpide jossa luut asetettiin kohdakkain ja käden sisään niitä paikallaan pitämään asennettiin kolme kuulemma sukkapuikon näköistä "piikkiä".

Seurauksena oli myös koko käden kipsi vähintään neljäksi viikoksi.


Potilas unten mailla ensimmäisenä iltana kotona...

Vuorokausi sairaalassa piti sisällään rutkasti inhoja toimenpiteitä (Miten nelivuotiaan psyyke esim. käsittelee jalasta törröttävän "tippajutskan"?) sekä sitä kipua. Pari päivää meillä asuikin vanha ja väsynyt nelivuotias :(

Itseäni hajottivat:

  • Lapsen kipu (pahoittelut toistostatoistostatoistosta ;) Ambulanssia odotellessa oletin kai ambulanssimiesten ryntäävän esiin joku kipupiikki ojossa, mutta lääkettä annettiinkin vasta sairaalassa...

  • Se etten voinut olla alkuun mukana sairaalassa, mutta onneksi mies piti minut/meidät tilanteen tasalla runsain tekstiviestein :) ja toimenpiteen jälkeisenä päivänä teimmekin sitten vaihdon ja minä ja vaavi hoivasimme potilasta sairaalan päässä.

  • Tuo lapsen "vanheneminen" tuntui ylikamalalta; kuten myös se, ettei voinut pitää kipeää lastaan edes sylissä - "kantaa tapahtuneen yli" - koska ihan kaikenlainen, pienikin liikuttelu sattui ekoina päivinä niin tavattomasti :(

Mutta nyt valo on jo pilkistänyt esiin :)

Lapsukainen leikkii jo kipsinsä kanssa, ja ylipäänsä on taas lapsi; iloinenkin :) Sylissäkin on jo oltu, ja juteltu miten harmittaa. Isosiskon kanssa on jopa tapeltu :) eli toipuminen on hyvässä vauhdissa!

Loppuun uutukaisuus "kyseenalaisten vinkkien" kokoelmaani: Lapsiperheeseen yksinkertaisesti kannattaa hommata oma palomies-sairaankuljettaja :D kuten me olemme kaukaa viisaina tehneet ( ks. alempi kuva tästä postauksesta ).

6 kommenttia:

Nurkkalintu kirjoitti...

Voi ei!, sanon minäkin.
Olen pahoillani :-(
Vahinko ei tule kello kaulassa.

Olen seurannut blogiasi jo jonkin aikaa ja nyt kommentoin.
Empatiani ja sympatiani pikkupotilaalle.
Pikaista paranemista kädelle ja toipumista psyykelle!
Taivaan Isän täysihoitoa!

Siunausta koko perheelle ja hyvää kesää!

tyttism kirjoitti...

Voi kurjuuksien kurjuus, toivottavasti helteet vähän helpottaisivat, kipsin kanssa on kurja olla kuumalla. Lapsille tosiaan sattuu ja tapahtuu. Sattuiko teidän isi olemaan työvuorossa ambulanssissa juuri kun haaveri sattui? Lasten luut onneksi paranevat hyvin ja nopeasti ja lapset selviävät yllättävän monista jutuista, nimim. sairaalassa lapsena aikaansa viettänyt. Kipu ei ole missään määrin kivaa, mutta monesti vanhemmille tilanteet on raskaampia kuin itse potilaalle.

mannasaria kirjoitti...

Todella mukavaa, kun kommentoit, Nurkkalintu :) Ja kiitos, kiitos :) Hyvää kesää sinullekin :) Taivaan Isän täysihoitoa on saatu! Eilen pikkupotilas sai postissa parane pian -kortin ja kommenttina oli hämmästynyt "Miksi, mun käsihän on jo parantunut" :)

Tyttism kivaa kun kommentoit :) ja kiitos kun jaoit kokemustasi :) Meillä on onneksi täällä sisällä viileää, vaikka ulkona lämpöä riittääkin (tätä jännäsin etukäteen että onko uusi koti paahteinen, mutta ei näemmä ole :) Olin vähän epäselvä postauksessa... mutta mies oli onneksi kotona silloin kun haaveri sattui, ja vaikka kaikki tosi kauheaa olikin, niin jälkeenpäin olen ajatellut kyllä monta kertaa miten ihanaa oli että paikalla oli joku joka tiesi mitä pitää tehdä.

Anonyymi kirjoitti...

Voi eik! :(
Kurjuuksien kurjuus, huono tuuri kerta pikkuisellla..! Onneksi kaikki vammat kuulostavat olemaan paranemaan päin, henkisetkin.. Mites ne "sukkapuikot", joudutaanko ne poistamaan myöhemmin?

mannasaria kirjoitti...

Kiitos sympatiasta :) Juu, nyt täällä on taas iloinen & toimelias pikkutyttö, eikä käsikään ole onneksi enää kipeä kuin ihan harvakseltaan! "Sukkapuikot" poistetaan mitensenytolikaan elo-syyskuussa, tulee kuulemma kevyt nukutushumaus jossa ne poistetaan, ja illaksi jo pääsee kotiin.

Anonyymi kirjoitti...

[p]Help to make method inside your bath cupboard for the brand new shower pal, the actual chunky beads ClariSonic Skincare Clean . For [url=http:///www.clarisonicsaleuk.co.uk]clarisonic mia uk[/url] those who are exactly who desire to get a multi-speed washing process, this Clarisonic Aria Washing clarisonic mia sale Process may very well be available for you . Moderate clean is very important! Cleaning products to weak acid is preferred, water temperature and the temperature in cold water or the same is the best, overheating will wash away grease, Clarisonic Mia had long been down capillaries, [url=http:///www.clarisonicsaleuk.co.uk]clarisonic mia 2 uk[/url] face red . With the consumers' recommendations, feedbacks, and comments a certain particular [url=http:///www.clarisonicsaleuk.co.uk]clarisonic face brush[/url] person will also know if the money he/she will devote is definitely really worth the high quality of the product . Clarisonic Opal Infusion - A successful together with Sooner Solution meant for Total eye Wrinkle t

Expenses a much more valuable together with sooner solution meant for developing wrinkle treatment, puffiness together with alright ranges, notably surrounding the total eye space? Old fashioned job application tactics when making use of anti-wrinkle remedies together with [url=http:///www.clarisonicsaleuk.co.uk]clarisonic uk[/url] creams and gels supply outcome the fact that require for a longer period compared with it's advisable . Now there are rental companies that supply their products suited to the occasion . Related Articles - Clarisonic, Rodin [url=http:///www.clarisonicsaleuk.co.uk]clarisonic uk sale[/url] Olio Lusso,

Email this Article to a Friend!

Receive Articles like this one direct to your email box!Subscribe for free today! . You should dampen your face before using the brush however the cleanser should be applied to the brush and not the face.[/p]