keskiviikko 2. syyskuuta 2009

Harrastusmafiaa

Vietin musiikkiopistolapsuuden & -nuoruuden.

Vanhimmat lapsistamme taas viettivät muutaman keskeisen vuoden ulkosaaristossa musiikkiopiston ynnämuiden ulottumattomissa, joten he ovat keskittyneet omatoimiharrastuksiin: erilaiset projektit, postimerkkien keräys, lukeminen/kirjoittaminen/sarjakuvien piirtely, skeittaus...

Lapsena en luonnollisestikaan kyseenalaistanut musiikkiopistoa, mutta nyt äitinä en aivan nikottelematta veisi lastani minkään harrastuksen pääsykokeisiin :/ "No niin, katsotaanpa oletko sinä tarpeeksi musikaalinen että pääset sisään; ai, suositun instrumentin raja oli liian korkealla, kokeillaanpa tuubaa..." Tietenkin fiksut vanhemmat muotoilevat asian rakentavammin kuin ylikriittinen mannasaria, mutta silti.

Pohdin harrastusten syövereitä eilen kaasutellessamme kohti lapsen balettikoulua (tyytyväisinä väärä osoitelappu kourassa - sählinkiä ja häslinkiä mutta ehdittiin :) Oli kieltämättä mukavaa mennä harrastamaan taidetta ilman pääsykoetta... Riittää kun kaivaa kuvettaan, kuivakka heh.

Arki hakee vielä muotoaan, mutta selkeämpään tuntuu olevan menossa. Tänään on viimeinen vanhempainilta tältä alkusyksyltä, mutta hammaslääkärikäyntejä vielä riittää... Lapsille koulutarvikkeita ostellessa hankin samalla itselleni "organisointivihon", johon on syntymässä monenlaisia listoja alkaen siitä mitä tänään syödään (keskeneräisen listan mukaan "pottuja ja juustoisia hirssipihvejä", suosittelen :) ) Onneksi harrastusiltoja on toistaiseksi vain tuo yksi, ehditään myös olla eikä vain juosta.

2 kommenttia:

Nurkkalintu kirjoitti...

Minunkin lapsuuteeni ja nuoruuteeni kuului musiikkiopisto, mutta silloin ei tarvinnut mennä pääsykokeisiin; riitti pelkkä ilmoittautuminen.
Oman lapseni kohdalla olisi ollut edessä ne pääsykokeet, mutta valitsimme yksityisopetuksen, mikä oli hyvä ratkaisu.

Välillä kauhulla muistelen perheemme harrastusiltoja.....
Nyt on elämä rauhallista, vain meri ja majakka puuttuvat =)

Siunausta!

mannasaria kirjoitti...

Minäkin olen miettinyt että yksityisopetus olisi meidän lapsille luultavasti se ykkösvaihtoehto, saisi skipattua ne teoriatunnitkin ;) Siunausta sinnekin!