keskiviikko 30. syyskuuta 2009

Koneeton torstai

Heitän haasteen:
Kokonaan Koneeton Päivä :)

Tuletko mukaan?


Lastemme - ja miksei meidän aikuistenkin - tietsikka-ajat kaipasivat uudistusta, ja samaan aikaan hermostuin siihen että alituiseen aina joku perheestämme on tattiutunut läppärin taakse. Välillä "kommunikoin" itsekin koneen takaa: "Ai... Oho... Sepä mielenkiintoista!"

En halua että perheemme katoaa koneisiin, vaikka toisinaan toivoisinkin että astianpesukonevuoroista kilpailtaisiin kiivaammin :) Saimme demokraattisen väännön jälkeen sovittua selkeämmät peli- ja/tietsikka-ajat, ja samalla kehään astelee huomenna uutuus: Kokonaan Koneeton Päivä.


Tästä lähtien aina torstaisin läppärit (2kpl) sekä laajakaistamodeemi tungetaan kaappiin, ja Wii-ohjaimet sujautetaan lipaston laatikkoon. Ja valmista tuli :DRakeita mun kukkasissa?!? Nyt talvi taisi viedä ihanan syksyn, niisk...

Mannasaria lähtee siis viettämään konnneetonta torstaita! Palaan toki jo perjantaina, ja silloin luvassa kommenttia unipulmiin :)

6 kommenttia:

tyttism kirjoitti...

Minkä verran teillä lapset saa käyttää konetta, riippuuko jotenkin iästä vai onko vuorokauden vapaat tunnit jaettu tasan perheenjäsenten kesken?

mannasaria kirjoitti...

Moikka tyttism :)
Iän ja kiinnostuksen mukaan ollaan soviteltu: vaavilla ei ole vielä yhtään koneaikaa :D , pikkutytöt käyttävät konetta satunnaisesti eli joskus piirtävät, pelaavat muumiromppua tai käyvät lasten virtuaalikirkossa. Nelos- ja kutosluokkalaisella (poikia) on kolme pelipäivää viikossa, isommalla tunti ja pienemmällä kolme varttia peliaikaa, ja sitten heillä on yksi "pelitön mutta koneellinen päivä", jolloin saa halutessa esim. tehdä omia sivuja... Kasiluokkalainen on netissä reilun tunnin, tai joskus lähelle kahta tuntia, muina päivinä kuin koneettomana päivänä. Sitten parina iltana viikossa pelaillaan Wiillä perheen kanssa, useimmiten silloin kaikki (paitsi pienin ;) haluaa pelata.

Huoh, aika säätäminen näissä on ollut, ja nyt tuntuukin tosi kivalta että on yksi selkeästi konevapaa päivä :) Paitsi ne tiskikone ja pyykkikone tietty silloinkin :D

sirkku kirjoitti...

Meillä on sunnuntai ollut pitkään koneeton päivä - ainakin lapsilla- ja se on kyllä toiminut ihan hyvin. Ollaan tehty yhdessä jotain esim. pelattu lautapelejä tai viimeisin innostus on yhteinen soittotuokio hengellisen musiikin merkeissä. Marakassi tai kattilankannet lasketaan soittimeksi...

mannasaria kirjoitti...

Moikka Sirkku! Muistankin kun teillä oli noin jo silloin kun mekin asuttiin Utössä :) Nyt mä halusin koko perheelle koneettomuutta kerralla, ja varmaan olikin ihan hyvä, mulle tuli nimittäin jonkinlaisia vieroistusoireitakin, eli varmaan hyvä pitää katkoa välillä...

On pitänyt kommentoida blogiisi, mutta olen aina ollut kiiruussa siellä piipahtaessa; ihan samanlaisia tuntoja on siellä teillä nyt, kuin meillä silloin kun oltiin tultu takaisin mantereelle... Ja meille ainakin jäänyt pysyväksikin tuo, että paremmin osaa valikoida mihin haluaa lähteä mukaan ja mihin ei :)

Hanna kirjoitti...

KOneettomuudesta utelias kysymys: pitääkö se, jos pieni koululainen sanoo tarviivansa konetta koulutöihin? Aikuinen laskunmaksuun tms..? :)

mannasaria kirjoitti...

Hmm... Miettii... Siis varmaan näin: Laskut maksellaan edellisenä tai seuraavana päivänä (paitsi jos kriisi ;), ja koulutöihin lapset on tarvinneet tietokonetta ihan älyttömän harvoin, yllättävää kyllä. Mutta ei me varmaan niin ehdottomia olla, että jos tulee joku "pakkotarve", niin sitten hoidetaan se :)