keskiviikko 28. lokakuuta 2009

Kamala päivä!


Miten ihmeessä selvitä päivistä, jolloin kaikki tuntuu kaatuvan? Juuri kun vauva pitkän väsykitinän jälkeen lopulta nukkuu, hän yllättäen kesken syvimmän unensa yökkää maidot pihalle ja herää ressukka oksuunsa ( todella, näinkin voi käydä, tällaisena päivänä ). Isosisko on lievässä kuumeessa ettekä pääse edes pihalle, lähikaupasta puhumattakaan. Mielialasi on suurin uhkatekijä, homma nimeltä hermo kiristyy kiristymistään. Miten estää yliläikkyminen?

... eli Viikon kysymys 20.

Hmmm... Näitäkin päiviä kun vuosien varrella on riittänyt ;) Listaan muutamia kokeilunarvoisia selviytymismalleja.

1. Jos mitenkään mahdollista, nukkuisin päiväunet/alkuillan unet/mitkä tahansa kauneustorkut. Uni on lähes takuuvarma lääke niin moneen vaivaan, meillä vauvojen äideillä ainakin.

2. Soitto ystävälle; tätä voi kokeilla vaikka ylellisyys nimeltä uni olisi mahdotonta. Lyhytkin rupatteluhetki ystävän kanssa piristää suorastaan ällistyttävästi, ja hands free on upea keksintö :)

3. Jos se isosisko kuin ihmeen kaupalla sattuisi olemaan terveenä, piipahtaisin ulkona, ja jos suinkin mahdollista niin jossain ihmisten ilmoilla. Puuttuisiko jääkaapista pähkinävoita? Täysjyväleipää? Mitä tahansa? Luultavasti tänään jos koskaan tarvitset piristävän aikakauslehden :)

4. Ekstrakuppi kahvia/levy suklaata/pussi karkkia saattaa ilahduttaa, ainakin hetkeksi. ( Ainut pulma piilee siinä, minne jemmaat itsesi herkkuhetken ajaksi, jos siis se kuumeinen isosisko on edelleen valveilla ;) Imettäville kahvikupillisessa piilee vaara joutua väsymyksen kanssa ojasta allikkoon, kofeiini kun kulkeutuu äidinmaidon kautta vauvaan ja piristää siten myös häntä. Testattu :D

5. Todella huonoina päivinä riittää ehdottomasti kun selviytyy niistä tärkeimmistä: vauvalle suurin piirtein kuivaa ylle, itselle ja isosiskolle jotain syötävää, vauvalle maitoa ja syliä. Siinä se sitten olikin :)

6. Dvd:t ovat juuri näitä päiviä varten, samoin kuin muukin helppo viihdytys esim. värityskirjat, muovailuvahat, Yle Areenan lasten- ja aikuisten tallenteet teille molemmille.

Tsemppiä, jaksamista ja muistutus: todennäköisesti huomenna on jo parempi fiilis :)

6 kommenttia:

Riikka kirjoitti...

Onpa ollut hauskaa löytää tämä blogisi. Tämäkin postaus vähän huojensi mieltä kun jännäilen tässä perheemme tulevaa arkea. Meillä on 3,5-vuotias poika (yleensä kiltti mutta osaa olla myös jääräpäinen ja tottelematon) sekä 3-viikkoinen pikkuveli. Mies palaa isyyslomalta ensi viikolla töihin, ja olen ihan kauhuna kuinka selviän. Kaikki tuntuu kaaosmaiselta. Mutta sitten voin ajatella: on äitejä joilla on 6 lasta:D Tai vaikka kaksoset tai kolmoset ja silti ovat selvinneet....

mannasaria kirjoitti...

Tervetuloa Riikka! Ja tosi paljon onnea pikkupikkuisen johdosta <3 Minuakin jännitti taas kerran nyt kuudennen pienen kanssa, kun mies oli menossa ekaa kertaa kouluunsa vauvan syntymän jälkeen. Muistan kun istuin vastasyntynyt sylissä ja vilkuilin koko ajan kelloa keskittyen lähettämään lapset oikeaan aikaan kouluun :D Kun koululaiset oli matkalla, minäkin jo relasin ;) Varmaan tuo ekoja kertoja pienten kanssa kaksin/kolmisin/nelisin/jne. jääminen jännittää, koska onhan siinä opeteltava uusia tapoja & systeemejä saadakseen päivät sujumaan... Mutta nopsaan ne oppii :)

Nattuli kirjoitti...

Hyviä vinkkejä ja toimivia, varsinkin tuo kohta unesta. Kun pikkusiskoni (11 vuotta nuorempi)oli vauva, äiti piristyi huomattavasti, kun jätti vauvan meille ja otti pienet tirsat. Sitten taas jaksoi leikkiä ja hymyillä.

Nattuli kirjoitti...

Oho, taas tuli selitettyä pikkusiskosta. Mutta kun hän vaan oli/on niin ihana ja kaikki muistot siitä, kun hän oli vauva on niin kultaisia, että pitäisi kaikille höpöttää niistä.

mannasaria kirjoitti...

Juu, uni auttaa niiiiin moneen vaivaan :) Ja pikkusiskot ovat ihania <3 <3 Minäkin sain oman siskon, kun olin seitsemänvee :)

Anonyymi kirjoitti...

[p]Tiffany & [url=http://www.cheaptiffanysjewelrysale.com]tiffany jewelry replica[/url] Son . Always actual physical exercise many thanks diligence [url=http://www.cheaptiffanysjewelrysale.com]cheap tiffany jewelry[/url] when buying a replica Tiffany jewelry . Tribal diamond jewelry is developed employing normal products, these features of artwork are [url=http://www.cheaptiffanysjewelrysale.com]tiffany jewelry on sale[/url] every little bit as environmentally-friendly and excellent speaking items at any cocktail party . S . you may really feel like you are on this amazing globe and riding the dragons while using Na'vi via the [url=http://www.cheaptiffanysjewelrysale.com]tiffany jewelry outlet[/url] floating mountains of Pandora . There was a tiffany Tiffany UK Stores in the shape of a girl隆炉s profile with the name Marcy(ph) and a date January 25, 1972 . consider be aware of tiny matters like clasps, and placement of engraved brand brand names or styles and hold out a visual comparison using the replica you are searching for to buy . Throughout america there are numerous well-known jewelers who have earned their reputation [url=http://www.cheaptiffanysjewelrysale.com]discount tiffany jewelry[/url] by providing some from the world?s finest jewelry.[/p]