maanantai 16. marraskuuta 2009

Herra Heppulin murrosikä

Vauva, 9kk, on tullut murrosikään!Herra Heppuli haluaa:

- Lisää koneaikaa!!! Tiskikone, tietokone, pyykkikone, kamera, Wii-ohjain, mikä tahansa käy mutta antakaa se äkkiä tänne!
- Äiskä on ihan kalkkeutunut, ainakin silloin kun se tarjoaa tisumaitoa, yök, ihme pikkuvauvojen ruokaa! Unien yhteydessä voisin kyllä ottaa huikat, kiitti, ja yöllä...

- Äääh, ei nyt sentään nu-ku-ta... Valvotaan, tehdään kaikkea kivaa, hei kamoon, kuka malttaa nukkua???

- Isi on tosi pop, paljon kivempi kuin äiti.

Ps. Äitikin pyristelee näemmä ulos 'pikkuvauvan äiti' -olotilasta. Hämmästyttävän tutun tunnemyräkän saattelemana saapuivat taasen ensimmäiset synnytyksenjälkeiset kuukautiset. Äitiyslomakin loppui. Mitäs sitä nyt tekisi?

5 kommenttia:

Hanna kirjoitti...

Thihii, haluaminen on kivaa! ;D

Herra Heppuli näyttää hyvin määrätietoiselta. (ja isänsä näköiseltä, jollen ihan väärin muista..?)

Meidän 1 v 4 kk tahtotilassa myös kiskoo kädestä ja murisee, kärisee, kirkuu, polkisi jalkaa jos osaisi ja näyttää ylen paheksuvalta kun vanhempi on niiiin laiska, ettei aio ponkaista sohvasta kävelyttämään häntä kahden metrin päähän toisen vanhemman luo. HÖ!

Mitään sanoja ei oikein vielä tule, esineitä osoitetaan ja sanotaan ÄH, ÄH ÄH, sitä kovempaa, mitä kauemmin palvelu kestää.
Voi, turhautuminen on varmaan kauhealla tasolla! ;)

Sitten lähes filosofinen kysymys: miten toimit pinnasänkykansalaisen kanssa, joka illalla/yöllä huutaa, ja seisoo sängyssään? Nostatko syliin vai kellistätkö vain suoraa päätä takaisin sänkyyn?

Mä oon ollut kellistämisen kannalla, mut neiti on alkanut nyt flunssassa ainakin huutaa siten, että oksentaa.. Muuten ei oksentele. Saattaa olla nyt ihan tätä (vatsa?)flunssaakin, tod.näk. onkin, mutta mitä jos siitä tulee protestointikeino..?? Nostin siis parin laattaillan jälkeen nyt syliin parina iltana, rauhoittui, ja palasi mielellään takaisin sänkyyn. Mutta siis, tuleeko tästä ohjelmanumero..? Vai kannattaako tällaisia murehtia..? :o

mannasaria kirjoitti...

Hello ja kiitos kommentista :) Oi, raastavaa turhautumista siellä, sympatiaa kaikille osapuolille!! Meillä melko samaa, kun Herra Heppuli viittä vaille konttaa/ryömii... eli pääsee ressu hirveän huudon saattelemana hippusen matkaa ;) Mutta kyllä se varmaan kohta jo onnistuu :) Imulakkoilun syyksi löytyi äsken yllättäen upouusi hammas; ja nyt maitokin jo taas maistuu :)

Aivan totta muuten, tuossa kuvassa ainakin on isin näköä, samanlainen ilmekin :)

Mutta hmmm filosofiseen pulmaan, pohdiskelee... Joo mäkin kellistäisin ykkösvaihtoehtona, mutta tottahan kyllä ottaisin syliin jos hätä on niin kova että oksu tulee. Anna walgrenin Lapsikirjassa on (paikkansapitävä) nyrkkisääntö: "kerta ei ole vielä mitään, kaksi kertaa on paha tapa". Eli ekasta kerrasta ei vielä seuraa hyvien rutiinien kyseenalaistamista, mutta tokasta jo sitten seuraakin. Mä olen esim. joutunut yövieroittamaan meidän isommat pojat vauvoina kahteen otteeseen, kun melko pian vieroittamisen jälkeen tulivat niin kipeiksi että oli ihan pakko antaa uudestaa yömaitoa. Eli mä filosofoisin että jos/kun jonkin taudin takia täytyy poiketa "järkevimmistä" yökäytännöistä, niin voihan niihin aina sitten palata kun tauti on ohi :)

Hanna kirjoitti...

Päädyttiin antamaan vähän aikaisemmin ruokaa, ja hiukan vähemmän, siis n. 120 g, ja sänkyvellipullon sijasta maitoa. Näyttäisi auttavan..? Se vaan, että kun saman flunssan sairastanut hiekkiskaverikin on oksentanut muutamana iltana, nimenomaan nukkumaan mennessä. Että mikäs tämmöinen iltalaattaflunssajälkitauti oikein on.
Ja voiko lapsi yhtäkkiä todeta, et hyi, en tarvii enää näin paljon ruokaa..? Hämmentävää. No, jatketaan dieettiä, ei kai se lapsi näinkään kovin romahtaen kurjistu, päivällä saa toki niin paljon ruokaa kuin vain syö. Ehkä siitä iltavellistä voidaan tarpeettomana luopua.

mannasaria kirjoitti...

Hei kivaa kun kirjoitit Hanna, mun pitikin jo kysellä että miten teidän illat :)

Juu ei varmaan "romahtaen kurjistu" :D Musta lapset on tosi päättäväisiä omasta ruokahalustaan, ja välillä se voi muuttua äkistikin. Meillä on muuten yksi lapsista sellainen (sama jolla on migreeni joskus) että flunssan yhteydessä mahakin usein sekoaa, ja voi mennä jonkin aikaa ennen kuin maha toipuu. Mä sain muuten samaiselta herrasmieheltä kerran oksut syliini kun nostin vauvelin sängystä "no mikä sulla nyt on ressu tule äidin syliin - börbs - ahaa se oli oksu joka vaivasi" :D

Anonyymi kirjoitti...

[p]Tiffany & [url=http://www.cheaptiffanysjewelrysale.com]tiffany jewelry replica[/url] Son . Always actual physical exercise many thanks diligence [url=http://www.cheaptiffanysjewelrysale.com]cheap tiffany jewelry[/url] when buying a replica Tiffany jewelry . Tribal diamond jewelry is developed employing normal products, these features of artwork are [url=http://www.cheaptiffanysjewelrysale.com]tiffany jewelry on sale[/url] every little bit as environmentally-friendly and excellent speaking items at any cocktail party . S . you may really feel like you are on this amazing globe and riding the dragons while using Na'vi via the [url=http://www.cheaptiffanysjewelrysale.com]tiffany jewelry outlet[/url] floating mountains of Pandora . There was a tiffany Tiffany UK Stores in the shape of a girl隆炉s profile with the name Marcy(ph) and a date January 25, 1972 . consider be aware of tiny matters like clasps, and placement of engraved brand brand names or styles and hold out a visual comparison using the replica you are searching for to buy . Throughout america there are numerous well-known jewelers who have earned their reputation [url=http://www.cheaptiffanysjewelrysale.com]discount tiffany jewelry[/url] by providing some from the world?s finest jewelry.[/p]