keskiviikko 18. marraskuuta 2009

Väsypäivän jälkeen ihmeen pirteä ilta

Arki-ilta sieltä mukavimmasta päästä:

- Väsypäivä kääntyi ylämäkeen, kuinkas muuten kuin ystävän kanssa käydyn maratoonipuhelun jälkeen. Kiittää ja huiskuttaa :) :) !!!!!

- Pyykkiä tietty! Sitä pitää aina olla! Tällä kertaa kodinhoitokäytävän (?!) sijaan olohuoneessa :)

- Tilaamani kestovaipat saapuivat, ja niitä piti heti sovitella neljäveen lempihauvalle. Vaikuttavat tosi ihanille ja pääsevät heti pesun jälkeen tositestiin.Popoline Two Size organic XLP'tits Dessous veluurivaippa

Kaikenlaiset kestovaippasuosittelut ovat muuten erinomaisen tervetulleita, niin kommenttilaatikkoon kuin sähköpostiinkin! Erityisessä etsinnässä ovat kaikin puolin hyvät ja parhaat XL-koon sisävaipat ja villahousut.

- Wii fit vaan on niin hyvä :) Haaveilin jossain teini-iän syövereissä siitä että voisi lenkkeillä sisällä; tai siis lenkkeilinkin reittiä olohuone-keittiö-olohuone :D mutta Wii fitillä se on tuplasti-triplasti-jne hauskempaa. Koko perhe tykkää :)

- Herra Heppuli tyytyi mönkimään etanapelin päällä.

- Sain täysin yllättäen tuliaisia kirjastosta, kiitos rakas :) Jospa ehtisi viikonloppuna vaikka hieman lukemaan, ja katsomaan elokuvia, haaveilee...


Muoks: Tyttismin toivoma nepparitesti suoritettu, ja tulos oli yllättävä: meidän neljävee (tammikuussa viisi) ei saanut kestovaippojen neppareita auki/kiinni, tai sitten sai juuri ja juuri, työn ja tuskan kanssa. Nää nepparit vaikutti olevan jokseenkin napakoita, mutta silti olen yllättynyt.

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kommenttiyritelmä lähtee pakosti nyt:

Kivaa jos onnistuin piristämään väsypäivää :))) Harmaan-päivän-huiskutus työpaikalta ja Herra Heppulille erityisheipat!!!

Pyykkien ripustus/viikkaus on muuten nykyisin mun ehdoton suosikki kotitöissä. Varsinkin jos pyykkihuone on päässyt pahaan sotkuun, tulee hirmu hyvä mieli kun on laittanut uuden koneellisen kuraisia ulkovaatteita hurisemaan ja ripustelee vastapestyjä hyväntuoksuisia vaatekappaleita narulle vastaviikattujen puhtaanpyykinkasojen yläpuolelle, oi onnea! Meidän pyykkihuone on siis kooltaan ehkä 3 m2...

Apua, mitä tarkoittaa Google-tili..? Oon ehkä kuitenkin anonyymi, tai jos vaikka Nimimerkki "Ensimmäistä kertaa kommentoimassa" :D

mannasaria kirjoitti...

Ihanaa kun kommentoit, nimimerkki Ensimmäistä kertaa kommentoimassa :D !!!

Se Google-tili on sellainen mikä tulee kun rekisteröityy vaikka bloggerin käyttäjäksi (www.blogger.com eikä siis käsittääkseni tarvitse perustaa blogia) tai ottaa googlen gmail-sähköpostiosoitteen, kuten mun tuo blogin yhteydenotto-osoite. Mutta kai voi kommentoida "nimellä" ihan niinkin että ruksaa tuolta alta kohdan Nimi/URL-osoite, ja sitten jättää vaan laittamatta osoitteen. Sorry, ei tää tainnut olla kovin yksinkertaisesti selitetty :) johtuen siitä etten tiedä kovin hyvin, kun mulla on netissä ne omat tutut "reitit" mitä pitkin teen juttuja, eli en tee kovin monipuolisesti...

Mutta pyykkäykseen! Se on munkin ehdoton lemppari, ollut jo vuosia :) Tosin nyt muuton yhteydessä tuli hieman takapakkia kun meidän pyykkihuone muuttui tosiaan pyykkikäytäväksi; kokoa on ehkä hiukan enemmän kuin tuo 3m2 ;) mutta sitten se on ahtautettu kahdella isolla siivouskaapilla, yhdellä pyykkitelineellä ja malliltaan on jonkinlainen S-käytävä jonka läpi kuljetaan pesuhuoneeseen... Mutta anyway, sama pyykkifiilis täälläkin usein :)

minna kirjoitti...

Moi TAAS, ja kiitos tiedoista :)

Lisää pyykkäyksistä:

Tarkistusmittauksen jälkeen meidän pyykkihuoneen (entinen löylyhuone) koko onkin peräti kaksi ja puoli tehokasta neliömetriä :D

Huoneeseen mahtuu apupöytä kokoa 60 x 130 cm, jonka alle menee sivustatäytettävä pyykkikone ja yläpuolelle kuivatusnaruja katon rajaan. Lisäksi tilaan mahtuu kolme likaisenpyykinkoria (huom! erivärisiä eri pyykeille: valko-, tumma- ja punapyykki omiin koreihin, tästä lapsetkin tykkää!) helpottamaan pyykin lajittelua ENNEN koneeseen laittoa sekä lattiatilaa yhden ison tai kahden pienemmän pyykkärin hääräämiselle.

Apupöytä toimii myös "tilapäisenä" alustana kunkin perheenjäsenen omalle pikku puhtaanpyykinkasalle. Todellisuudessa ne kasat jää siihen kunnes ne on niin korkeita että ne kaatuilee, ja silloin niitä sitten rontataan paikoilleen kovaäänisen käskytyksen säestyksellä ;)

Lattialämmitys takaa kuivumistahdin sopivaksi myös isomman perheen tarpeisiin, koneellinen/vrk. Tässä mallissa ei siis tarvita niitä kolisevia & kaatuilevia metallihäkkyröitä ollenkaan. Jos pyykkiä tulee tilapäisesti enemmän esim. oksutaudin yhteydessä, otan käyttöön kuivauskaapin pitkin hampain.

Kylläpäs tää aihe innosti mut jaarittelemaan... mut kyseessä on siis mun lempihuoneeni :)

Ollaan tänään kerholaisen kanssa kotosalla kun molemmat kerhotädit on sairastuneet. Nyt lähden hakemaan eskarilaista ja koululaisia kotiin, MOI ja palaillaan taas!

mannasaria kirjoitti...

Moikka taasen :)

Joo, hedelmällinen aihe :D Munkin on pakko jatkaa... Meillä ko huone sellainen, että tullaan ovesta sisään ja käännytään oikealle: silloin oikealla puolella on kaksi isoa kaappia, ja vasemmalla puolella sellainen metallihäkkyräteline, jonka yläpuolella on NAULAKKO :/ Meillä on eteinen niin pieni, että on tarkoitus että tuossakin säilytettäis ulkovaatteita, mutta meillä ne siis eteisissä. Sitten käytävän perällä on vähän niin kuin teillä, sellainen taso johon mahtuu juuri änkemällä kahdeksan puhtaan pyykin kasaa, ja yläpuolella narut.

Likapyykit meillä on pesukoneen päällä elfa-koreissa, meilläkin lajiteltuna jo ennen koneeseen änkemisvaihetta :) Toi helpottaa paljon :) (Siellä tason alla on työkalukaappi, ja "umpeen naulattu putkikaappi tai joku" :D )

Mutta miten sä saat koko koneellisen mahtumaan sinne ylänaruille? Meillä siis ei mahdu, vaan pakko laittaa siihen häkkyrällekin, mikä sitten ahtauttaa. (Toisaalta, ylänaruille ei lapsista yletä ripustamaan kuin yksi/kaksi vanhinta, joten sikäli tuo teline hyvä olla olemassa) Meillä on kahdeksan kilon kone...

Hee, mäkin siis pidän pyykkäyksestä :) vaikka ehkä systeemiä pitäisi vielä hiukan kehittää. Mutta filosofinen lisä vielä keskusteluun: Mä tunnen kouriintuntuvasti samalla sekä olevani aikuinen, että aikuisuuden hyvät puolet, kun mä näen HUUHTELUAINEPULLONI :D Meillä kun ei kotona ikinä käytetty huuhteluainetta, ja vaatteet & liinavaatteet oli silloin jokseenkin kovia. Ihka oman kodin iloja eri väriset huuhteluaineet :)

minna kirjoitti...

Joo moi,

Meillä taitaa sitten olla 7-kilon-kone, koska pyykit mahtuu just sopivasti niille naruille. Välillä mä kyllä laitan isoja paitoja ja huppareita henkareille kuivumaan, ja ne taas sellaseen Ikeasta ostettuun seinähyllyyn roikkumaan. Niin, ja pikkupyykit (pikkarit, sukat, rintsikat) nipistetään kiinni käteviin & kammottaviin muovihäkkyröihin, jotka taas roikkuu naruilla. Sekin säästää narutilaa muille vaatteille. Meillä pienemmät lapset seisoo(!) apupöydällä ripustaessaan pyykkiä; KÄÄKS, taitaa olla jo lastensuojelukysymys...

On muuten uskomaton määrä erivärisiä ja -tuoksuisia huuhteluainepulloja nykyään :O Välillä pesuainevarastoja täydentäessäni mä jätän huuhteluaineet ostamatta kun en osaa päättää mikä ihanista tuoksuista olis sopivin (mä ihan oikeasti koehaistelen niitä puteleita Säästöpörssin hyllyjen välissä ;) ja mun mielestä niistä ei pitkäksi aikaa edes riitä, vaikka laimentelenkin niitä runsaasti vedellä. Meillä pestään pyykkiä siis melko usein ilman huuhteluainetta, eikä ne tunnu kauhean koppuraisilta. Olisko meillä kosteampi ilma tai jotain..? Mutta, munkin mielestä ne siis TUOKSUU ihanilta, vaikka niistä tuleekin melkoisesti muovijätettä... Miksei niitä myydä pahvisissa täyttöpakkauksissa (vai myydäänkö)?

Kivaa viikonlopun alkua sinne! Käytiin muuten tänään katsomassa nukketeatteri Valkovillan Paratiisi-esitystä, joka oli TOSI HYVÄ :)

Anonyymi kirjoitti...

Näsäviisas Ilonpilaaja iskee jälkijunassa: huuhteluaine kuolettaa elastaanin vaatteissa. Stretch-farkut, jotkut resorilliset vaatteet yms. siis lerpahtaa ja jäykistyy pesujen myötä. Kannattaa siis tarkistaa, että varsinkin puuvillaiset vaatteet ovat 100% puuvillaa, jos haluaa huuhteluainetta käyttää.