maanantai 9. marraskuuta 2009

Yövuoro

Herra Heppuli syö kahdesta neljään tunnin välein läpi yön. Kukaan muu ei onneksi tänä yönä kuorsaa, kävele unissaan, tule kipeäksi tai pelkää mörköjä :)

Olen tavannut järjestää vauvayöt siten että imetän suurin piirtein aina vauvan sitä pyytäessä, ja tuossa lähellä vuoden ikää lopetan yösyötöt kerralla kokonaan.

Herra Heppuli on siinä mielessä hankalampi yötapaus kuin aiemmat pienet, että hän syö jotenkin eri tavalla. Aiemmin olen havahtunut pieneen vikinään, sujauttanut rinnan vauvalle suuhun, ja jatkanut uniani. Kätevää :) Herra Heppulia ei kuitenkaan yleensä yösyötetä näin, vaan hän vaatii jotenkin aktiivisempaa otetta öisinkin, liekö hänellä sitten suurin ego :)

Yövieroituksen aika kyllä lähenee, mutta ei ole vielä täällä. Sitten joskus talvella, kun ikää on 10-11-12 kuukautta...

4 kommenttia:

Lady kirjoitti...

Hih, kiva että onnistuin lämmittämään mieltä. :)
Tuli sellainen juttu mieleeni, että onko sulla/teillä jokin olemassaoleva menettelytapa siihen(kin), milloin lapsi siirtyy perhepedistä omaan sänkyyn/huoneeseen? Vai onko ollut vaihtelua lapsesta riippuen? Entä onko lapset jouduttu vieroittamaan yösyötöistä vai ovatko jotkut jättäneet itse pois?

Meillähän poika ihan itse lopetti yöllä syömisen pari kuukautta sitten ja suunnitelma omaan sänkyyn nukuttamisesta toimi alusta asti (vaikka epäilin että näinköhän se pitää kuitenkin viereen ottaa :D ), mutta olen täysin varautunut siihen että mahdollinen pikkusisarus aikanaan voi olla ihan toista maata. :P

mannasaria kirjoitti...

Ooh, kateutta herättää tuollainen, että vauva itse jättää yösyönnit pois :) :)

Meillä olen joutunut tekemään joka lapsen kohdalla ihan kunnon yövieroituksen; siinä yhden vuoden kieppeillä, ehkä hieman alle olen yleensä tarttunut toimeen ( =väsähtänyt ihan kunnolla yösyöttöihin...)

Omaan sänkyyn/huoneeseen siirtymiset ovat kyllä käyneet ihmeen kivuttomasti :) sitten kun hetki on ollut sopiva, jossain tuossa 2-4 vuoden välillä, riippuen esim. fiiliksistä, ja siitä että onko ollut jotain huonetta mihin siirtyä :D

Anonyymi kirjoitti...

Hei,

MITEN yösyötöistä saisi vauvan vieroitettua, hellästi?
Olen yrittänyt antaa pikkuiselle iltapalaksi jotain tukevaa, mutta silti yöllä heräillään syömään 2-6 kertaa. kaksi kertaa on siis ihan minimi.
Yleensä olen itsekin niin unessa, että tökkään juniorille vaan tissin suuhun ja jatkan unia-- en siis toisaalta tiedä syökö vauva kovinkaan paljoa.
Poika on tosin vasta 6kk, liekö meneillään taas joku vaihe...koko ajan on ollut kyllä kova syömään tuo poika. Ymmärrän toki senkin, että vauvat nyt vaan ovat sellaisia, että heräilevät öisin ;)
Tulipa mieleen, olisiko hyviä konsteja VÄHÄN rauhoittaa öitä?

mannasaria kirjoitti...

Tervehdys ja kiitos kommentista :) Blogi on nyt taukoilemassa, mutta muuten nappaisinkin tästä viikon kysymyksen... Luin ensin huolimattomasti ja meinasin vinkata että kannattaa tehdä heräilyistä mahdollisimman helpot itselleen, mutta sitten luinkin että käytät mainiota tissi suuhun - unet jatkuu -tekniikkaa :) Meidän unikoulusta (joka täällä taas edessä arviolta kuukauden/parin päästä) löytyy raporttia arkiston kätköistä, marraskuulta 2008 otsikolla Päivän kysymys 1. (En valitettavasti osaa linkittää täällä kommenteissa) Tsemppiä sinne vauvamaisiin öihin :)