maanantai 18. tammikuuta 2010

Blogin pitäjä vaihtunut!

Tätä päivitystä kirjoittaa eri ihminen! Mannasaria on saanut nukkua!!! En ole tuntea itseäni...

Edellisen päivityksen jälkeen on tapahtunut paljon. Ensinnäkin, edellistä aihetta läheltä liipaten olen tehnyt muutaman täsmäiskun ALEEN :D Tyhjensin Polarn o. Pyretin tankoja, sekä Lindexin kalsariosastoa, ja löysinpä jotain itsellenikin, mikä oli enemmän kuin kaivattua.

Tärkein kuitenkin taisi tapahtua jo ennen joulua: Herra Heppuli erehtyi lisäämään repertuaariinsa muutaman yösyömisen liikaa, ja kypsyin pitämään unikoulun. Käytin perinteistä menetelmääni, paitsi vähemmän öistä laulua ja pepulle taputtelua, koska Hra Heppuli ei niistä liiemmin perustanut. Koulu sujui mainiosti, ja muutaman yön päästä meillä nukuttiin kummallisen hyvin...

...muutaman yön ajan, kunnes ongelmaksi ilmaantuvat mystiset vatsavaivat, jotka sotkivat muutamankin yön, mutta nyt ongelman lähteeksi on melko varmasti kartoitettu ruokavalioon juuri silloin lisätyt (ja nyttemmin siis poistetut) maitotuotteet.

On tosi ällistyttävä tunne kun saa nukkua yhteen menoon kohtuullisia pätkiä. Suorempi, selkeämpi, sisäisesti röhnättömämpi, vähemmän koukeroinen, maailma on valoisampi...

8 kommenttia:

Minttu kirjoitti...

Ihana kuulla,että olet saanut unta =)

mannasaria kirjoitti...

Oijoi, nukkuminen on niin ihanaa! Lisää tätä!!! Ja samaa iloa mä toivon sulle myös, runsain mitoin :) Mites teillä muuten yöt?

Minttu kirjoitti...

Nyt on menny yöt ihan läskiks. Pikku-ukko vetelee edelleen unia aamuyölle,mut tää muu sakki. Ollaan sairasteltu,joten arvata saattaa että hyppyjä riittää. Mut onneks on viikonloput ja päikkärit.

Hanna kirjoitti...

Onneksi olkoon nukkumisesta! :D Mites te sen maidon kanssa nyt meinaatte tehdä? Maidoton, luomumaitoinen, hyla vai laktoositon?

Meillä on toi yötouhu vaihtelevaa. Pääasiassa nouto pinnasängystä meidän sänkyyn tilataan puolen yön jälkeen, viimeistään klo 3:30, mutta välillä se unohtuu, ja pieni (18kk) nukkuu koko yön omassa sängyssään. Meidän sängyssä nukkuminenkaan ei ole ihan hirveetä, kunhan sit kans nukutaan, eikä herätä tunnin välein huutamaan.. Mikä lie orastava öinen uhmakohtailu tai painajainen vaivaa rassukkaa.

mannasaria kirjoitti...

Minttu toivotaan että teilläkin yöt pian taas paremmin!! Ja onneks pienin nukkuu, varmaan kohta taas isommatkin :)

Kiitos Hanna :) Oon vieläkin ihan tohkeissani kun saan nukkua :) Me nukutaan ihan illasta saakka perhepetissä vauvelin kanssa, mä niin tykkään nukkua viekukkain... Meillä on muuten ainakin joskus uhma tullut ihan selvästi pintaan yöaikaankin; painajaisia ei ole onneks ihan hirveästi ollut, mutta tietty jonkin verran niitäkin. Yhdessä vaiheessa tuntui että Koskaan ei saa nukkua; vaikka lapset nukkuiskin niin sitten vähintään mies käveli unissaan :D

Mä en tosta maitoasiasta vielä tiedä ollenkaan, pitää kysellä neuvolasta kun mennään, tällä hetkellä varmaan riittää vielä kun rintamaitoa saa kiinteiden ohella...

Hanna kirjoitti...

Meidänkin tytsyn vieressä on kivaa muuten nukkua, mutta kun se yön aikana kiilaa mut aina sinne patjan reunalle, niin rupee asento oleen aika vaikee.. Varsinkin, jos pieni haluaa välttämättä nukkua mun päällä.. :D

Mihin aikaan teidän pienin menee nukkumaan? Siis meettekö samaan aikaan?
Meillä pieni menee klo 8 alkaen, eli puolen tunnin päästä siitä ehkä nukahtaa.. Se on mulle ihan elintärkeää, että illalla saa sen tunnin tai pari olla "vapaalla", hengittää omaan tahtiinsa. Katsoa vaikka tunninkin yhtä mittaa telkkua! ;) Tai tehdä jotain muuta kaikessa rauhassa. Rentouttaa, sellainen. Nyt tietty kun on töissä, "omaa" aikaa on paljon enemmän muutenkin.

Minttu kirjoitti...

Meillä kaikki menee illalla omiin sänkyihin,mutta aamulla herätään vähintään toinen pikku pojista meidän sängyssä.

Tuo oma aika illalla on oikeesti niin tapeeseen. Jos Veetu keikkuu ylhäällä vielä kymppi uutisten aikaan olo on ihan koomaväsy. Mut jos koko sakki on ajoissa unilla,kymppi uutiset kattoo vielä varsin virkeä äippä.

mannasaria kirjoitti...

Joo, allekirjoittaa kanssa ilta-ajan tärkeyden!!! Meillä Nooa menee puoli yhdeksältä nukkumaan, samaan aikaan kuin muutkin näistä pienemmistä. Mä nukutan Heppulin rinnalle syliin, josta sitten lasken sänkyyn nukkumaan, ja nukkuu nykyisin suht rauhassa mun vieressä (ja osaa onneksi nukkua itekseenkin sen puolitoista tuntia mikä menee ennen kuin me aikuiset tullaan nukkumaan).