torstai 4. maaliskuuta 2010

Haluan töihin!

Ja samasta syystä kuin Peppi Pitkätossu halusi kouluun: Tahdon saada loman, niin kuin toisetkin!

Siis on niin rasittavaa sairastaa kotiäitinä, kun ei saa sairaslomaa. Jos olisi töissä niin saisi.

Kun ajattelee miten paljon etua miehen työpaikat ovat vuosien aikana saaneet kotivanhemmuudestani (ei yhtään poissaoloa sairaiden lasten hoitamisen vuoksi), niin olisi ihan kohtuullista, että puoliso voisi tulla kotivanhemman sairastuessa hoitamaan terveitä/sairaita lapsia.

Ei tästä tällä kertaa enempää, ilmeisesti tauti on kuitenkin voiton puolella :) Niin tai siis sikäli on, mikäli 12veen oksut ei-vain-olleet-mahatautia... Luultavimmin kuitenkin migreeniä tällä kertaa.

ps. Opettelen tässä juuri uudestaan kirjoittamaan; mannasarialla on uusi, ikioma m i n i läppäri :)))))

ps. 2. Kuka osaisi auttaa: Aina kun yritän laittaa sydänhymiön, kuten ensin tuon miniläppärin jälkeen, niin bloggeri ilmoittaa että html-koodissa on jotain vikaa, ja hymiö tulee aina ihan väärin?

14 kommenttia:

Minttu kirjoitti...

Voihan kökkönen. OOn miettiny kanssa tuota äipän omaa sairaslomaa. Taitaa jäädä haaveeksi.

Mutta nyt kipin kapin ikkunaan, jos ette pääse pihalle ja imemään auringosta energiaa. Ihanan aurinkoinen aamu tänään.

mannasaria kirjoitti...

Siis ihana on!!! Saatiin onneksi jo nauttia siitä kerhomatkalla :) :) Paitsi tää nuorin ei saanut, kun näköjään se on niin, että jos aloittaa aamun puoli kuudelta, niin sitten simahtaa rattaisiin jo ennen kuin pääsee edes pihasta ulos... ;)

annie kirjoitti...

Moi, ja pieni, mutta kauhistunut tarkennuskysymys: Ootko siis itse vatsataudissa..? Meillä kyseisen taudin kolmas kattaus meneillään, eiköhän se siitä sitten pikkuhiljaa jatka matkaa johonkin toiseen kohteeseen. Jaa, mutta onhan meilläkin vielä 2 x 1 jäljellä...

Ilmoista sen verran, että ulkona kuuluu todellakin KEVÄÄN aavistus :) Räystäät litisee ja linnut livertää, kohti mullantuoksua mennään hitaasti mutta varmasti, jee!!!

Paranemistoivotuksia sinne!

Lady kirjoitti...

Juu, ei toimi se sydänhymiö Bloggerissa. Se katsos tulkkaa sen koodiksi ja yrittää saada jotain selkoa siitä niin. Eikä tietenkään saa, kun se ei ole oikeaa koodia kuitenkaan. Mutta ällös huolehdi, käytä tätä: ♥
Niin minäkin teen. :)

Paranemisia pikaisia!

Jonna kirjoitti...

Eikös kunnalliseen virka- ja työehtohäzzäkkään ainaki kuulu kohta "painavat perhesyyt" töistäpoissaolon syynä. Eli esim. semmonen käy tuon perusteluksi että töissä oleva vanhempi jää kotiin hoitamaan kotihoidossa olevia lapsia mikäli kotona oleva vanhempi sairastuu. Tietysti, tähänkin voidaan vaatia lääkärintodistus.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllähän kotivanhemman sairastuttua se töissä käyvä voipi jäädä kotiin hoitamaan lapsia. Muistaakseni juuri Jonnan mainitseman "painavat perhesyyt"-kohdan kautta. Muistaakseni tästä oli jotain ennakkotapaustakin.
T: Tane again

Ps. Onnea miniläppärille! Kuinkahan mini mini on?

mannasaria kirjoitti...

Annie, voi tsemppiä sinne!! Ja huojentunut tarkennus: en ollut vatsataudissa, vaan ihan tavisflunssassa vaan, ja nyt sekin onneksi ohi :) Meidän 12vee vaan saa silloin tällöin (ja etenkin flunssassa, kuten nyt) migreenin, ja oksentelee sitten migreenin kourissa. Ja joskus on vaikea tietää että onko migreeni (ei-tarttuvaa) vai mahatauti (megatarttuvaa ainakin meillä) Toivotaan että tauti häippäisee teiltä pian!!

Lady,juu, koodisekoiluksi menee, harmi... Tosi hieno toi sydän :) mutta miten se tehdään? Utelee tietokonetietämätön ;)

Jonna & Tane, kiitos "painavat perhesyyt" infosta :) Itseasiassa termi kuulostaakin hämärästi tutulta... Sitä vain mietin, että mitenköhän painavia niiden perhesyiden tulis olla, siis kun tuosta sanasta jotenkin tulee mieleen että suurinpiirtein kuolemantapaus pitäisi olla kyseessa??

Eräässä nimeltämainitsemattoman suomenruotsalaisen pikkukaupungin palolaitoksessa ainakin suhtauduttiin aikoinaan varsin nihkeästi miehen kotiutumiseen, mulla oli silloin ihan pää kainalossa jonkun hirmutaudin vuoksi... Päästi siis kotiin, mutta pienen urputuksen jälkeen. Nyt onneksi oli sen verran lievä tämä tauti, että tälläkertaa pärjättiin ihan hyvin näin :) Mutta joku systeemi olis kiva olla varalta...

Miniläppäri on sellainen tavallinen mini :) Herra Heppuli oli muuten vallan haltioissaan hoksatessaan tämän "taaperokokoisen" tietokoneen :D

Lady kirjoitti...

Ai joo, sorry. :D
Otat copypastella sen sydämen ja liität tekstiin. On siihen joku koodinpätkäkin, mutten sitä muista...copypaste toimii eniveis. :) Sitten vain sieltä postaushistoriasta sieppaat uuteen tekstiin aina kun tarvit.

mannasaria kirjoitti...

Kiitos ♥ :)

Hanna kirjoitti...

Saa työssäkäyvä perhesyistä vapaatakin vielä ehkä, mutta onko se palkallista, se onkin jännä kysymys! Meillä ei ole, otin aikanaan selvää..

mannasaria kirjoitti...

Kiitos kommentista Hanna! Pitäisi varmaan selvittää kaikki tuollaiset jutut... Nyt kun taudeista on selvitty, mieleen hipsi muutkin lomat, jotka näin miehen opiskeluvuosina on ollut hiukan kateissa, toivon että lähivuosina olis mahkut esim. kesälomaan :) !!!

Hanna kirjoitti...

Oi, toivotan teille menestyksekästä kesäloman metsästystä..! Varmasti auttaisi montaakin kotiäidin väsymyksen kohdetta!

mannasaria kirjoitti...

Kiitos :) Just tällä hetkellä näyttääkin melko toiveikkaalta :)

Anonyymi kirjoitti...

Heipähei! Kyllä juu ihan lain mukaan pitää toisen vanhemman saada jäädä töistä pois, jos kotivanhempi sairastuu. Oman alan tessi sitten määrittelee, kuuluuko tuosta maksaa palkka vai ei! :)