perjantai 14. toukokuuta 2010

Ja mehän testattiin!

Olen sen verran lapsellinen että riemastun yli äyräiden, jos joku lähettää meille kamaa :) Nyt saimme testattaviksi Piltti- ja Bona-uutuuksia, ja mehän testattiin :)


Herra Heppuli ei ollut enää aikoihin saanut purkkiruokaa, ja annosteltuani sopivan satsin Penne pastaa lautaselle sekä mikrotettuani sen jäin mielenkiinnolla odottamaan mitä tapahtuu. Herra Heppuli katsoi annosta kuin halpaa makkaraa (sanontaa käytetty kuvainnollisessa mielessä, Herr Hepp rakastaa lauantaimakkaraa...) eikä suostunut edes maistamaan. Taito syödä purkkiruokaa olisi mielestäni hyödyllinen joissain tilanteissa, ja ehdin jo harmitella, että olimme kadottaneet sen.


Popsimme sitten samalla voileipää ja sen sellaista, ja äkisi Heppuli tarrasi lusikkaan ja vei annoksen Pennejä suuhunsa. Samantien katosikin koko annos :) eli oli ilmeisen hyvää.


Muutamaa päivää myöhemmin testaamamme Bonan Pasta bambini sai yhtä hyvän vastaanoton, tosin nyt jo ilman alkukangerteluja :) , ja pikkuvauvojen uutuudet bataatteineen jätimmekin odottamaan uutta tulokasta. (Outoa kyllä ajatella että joku ruoka säilyy noin vain vuoden ja ylikin, hmmm... )


Tietääkö joku? Äitiyden herkillä alkumetreillä näin valokuvan jossa afrikkalainen äiti piti sylissään kaksosvauvoja. Äidille oli sanottu että rintamaito ei riitä molemmille vauvoille, ja niin hän oli päättänyt imettää poikaa ja antaa tytölle korviketta. Nyt tyttövauva sylissä oli ihan kuin luuranko, ja poikavauva taas samanlainen pulska ja silminnähden hyvinvoiva vauveli kuin silloinen oma esikoisenikin. Kuva – joka syöpyi verkkokalvoilleni - oli siis todellatodellatodella järkky, ja sen viesti oli että 'boikotoikaa Nestleä, ne markkinoi korviketta kehitysmaissa'... Olen boikotoinutkin melko tehokkaasti, ja muutamia vuosia sitten kun Piltti ja Bona siirtyivät Nestlelle siirryin minä puolestani käyttämään Semperiä & muita merkkejä. Nyt kuitenkin – köh köh köh :D – kun piltti keksi nuo ihanat punaruutukannet annoin periksi, ja meillä on popsittu suuret määrät ko. hedelmäsoseita, niihin kun sitten ihastuivat isommatkin lapset aina teiniä myöten ;) Onkohan Nestle parantanut tapansa, vai pitäisikö mannasarian vielä boikotoida?

14 kommenttia:

Minttu kirjoitti...

Meillä käytetään pelkästään Muksu-puuroja. Ja sit noita Muksun- hedelmäsoseita, ne kun on pakattu näppäriin sikspäkkeihin ;)

Noista ruokaruuista meillä ei oo tykänny kukaan. Olisivat niin näppäriä kylillä käydessä, mutta voihan sen omankin pottumuussi ym hässäkän lykätä purkkiin.

tyttism kirjoitti...

Kyllä se Nestle edelleen valitettavasti markkinoi äidinmaidonvastikkeita Afrikkaan, jossa ne sitten sekoitetaan likaiseen veteen ja seuraukset ovat juuri tuota...

mannasaria kirjoitti...

Minttu moi :) Muksuja (hedelmäsoseet) meilläkin syötiin tosi paljon ennen kuin piltti keksi tuon kansijutun :D Nyt ollaan tosin lopetettu soseet aika lailla kokonaan taas, kun meillä tosiaan kaikki lapset innostuivat niitä syömään, ja sitä purkkimäärää ei sitten jaksa kukaan... Pitäisi olla joku "perhepurkki", jossa olis jättipurkissa ihania hedelmä/marjasoseita :D

Tyttis, kiitos kun kommentoit! Mutta voi itku tuolle :(

Helena kirjoitti...

Me annetaan lapsille vaan luomusoseita, yleensä Hippiä, joka on niin hyvää, että tekisi mieli syötä itsekin. Tietty tehdään myös itse soseita pakkaseen.

Minusta Piltti ym. liha- ja kalasoseet näyttävät ja haisevat ihan kissanruualta...

mannasaria kirjoitti...

Meillä Heppuli kieltäytyi muutama kuukausi sitten Hippistä verisesti ;) tosin se saattoi olla kytköksissä "HALUAN syödä itse vaikken osaakaan" -kauteen :) (Rasittava kausi muuten, mutta onneksi oppi sitten melko nopsaan :)

ratón kirjoitti...

Meillä päin ainoa lasten purkkiruokaa valmistava pulju on: TADAAAA! Nestlé. Samoin ainoa laadukasta (ja testattua) äidinmaidonkorviketta valmistava on se ainoa Nestlé. Korvikkeissa on markkinoilla muutamaa muutakin puljua, mutten löytänyt niistä yhtään mitään tietoa netistä ja siksi en koskaan kokeillutkaan niitä.

Täällä muuten Nestlén äidinmaidonkorvikejauhepurkeissa (kamala sana) on isolla teksti, "äidinmaito on pienelle lapselle ehdottomasti paras ravinto, ennen korvikkeen antamista, keskustele lastenlääkärin kanssa."

Mä ton tekstin myötä olen pikkuisen leppynyt nestlelle. Lisäksi korviketta ostetaan apteekista ja apteekin henkilökunta kanssa selittää ensin ummet ja lammet äidinmaidon hyödyllisyydestä ja kyselee onko lääkärin kanssa juteltu... Tämä siis vielä tilanteessa, jossa nena oli jo 11 kk ja olin ekaa kertaa ostamassa korvikejauhetta, kun ajattelin vähentää imettämistä pikku hiljaa...

mannasaria kirjoitti...

Oho, jännä näkökulma siellä korvikkeeseen :) siis tuo että ostetaan apteekista, ja saa vielä valistusta kaupan päällisiksi :D Tuo teksti kyllä kuulostaa lepyttävältä mustakin, mutta mitenköhän on muuallapäin maailmaa? Utelias oon :)

minna kirjoitti...

Meidän ukkelit popsivat tuossa iässä hyvällä halulla kaikkia muita purkkiruokia paitsi Hippiä... valitsinko vain kaikista mauttomimman vaihtoehdon vai mikä, mutta täysstoppi tuli.
Muksun soseet oli meillä kovassa käytössä, koska ne oli pakattu käteviin tetroihin. Myös Semperin hedelmäsoseet oli suosiossa, koska ne oikeesti maistu hedelmälle.
Itteäni ärsyttää Nestle kovasti, kun se mokoma jätti osti Valion jätskitehtaankin taannoin:( Puhumattakaan juuri noista muinaisista äidinmaidonkorvikehässäköistä kehitysmaissa. Mutta kyllä meillä Pilttiä ja Bonaa kului yhtälailla skandaalinkäryistä huolimatta:(

mannasaria kirjoitti...

Ai niin, se jätskijuttukin... Noi tetrat oli kyllä kätsyjä, meillä käytettiin tuossa 13-14 vuotta sitten :D suuret määrät valion tutteli(muistaakseni?)-hedelmäsosetetroja, ne oli megahalpojakin täällä silloin... :)

minttu kirjoitti...

Moi vielä tännekin,

Voi vauvaraukkaa... Miksiköhän se äiti ei voinut imettää niitä vuorotellen, ja antaa sitten vaikka joka toinen kerta likaista korviketta kummallekin..? Hmm...

Hanna kirjoitti...

Afrikan tilanne on kamala, jos imettämään pystyviä äitejä manipuloidaan käyttämään korviketta. Tosin, sillä ravitsemustilanteella kuin Afrikassa on, kaikki äidit eivät ehkä ole kovin maitoriittoisia, voisin kuvitella. Verraten omiin kokemuksiini vähästä imettämisestäni, ruokaa olisi kulunut pataljoonan verran, ei vaan pystynyt/ehtinyt syömään niin paljoa.

Mutta sanokaas, miksi Suomessa korviketta käyttäviä syyllistetään yhtä paljon kuin afrikkalaisia? Ok, edistystä tämänkin asian tiimoilta on tapahtunut. Mutta en itse voinut esimerkiksi boikotoida Nestleä, kun Nan oli ainoa korvike, jota pikkuisen vatsa sieti senkään vertaa. Oma maito kun ei riittänyt täysimetykseen. Että siinä mielessä, mä diggaan Nestlestä. Seuraava vaihtoehto olis ollut vielä kalliimpi, apteekin maidoton korvike.

mannasaria kirjoitti...

minou, niin, tai edes kokeilla imettää molempia :( Tosin mistäpä tuollaisista kuvista tietää mikä on tosiasiallinen tarina, vaikka olis manipulaatiota... Mutta se luinen vauveli oli tosi :(

Hanna, mäkin olen - kun imettäessäni olen syönyt kuin hevonen ;) - pohtinut tuota kehitysmaiden imettäjien tilannetta, että karmeeta jos olis ruoasta pulaa, ja silti pitäisi imettää :(
Mutta huoli pois, varmana joka äiti/isä valitsisi samoin kuin sinä; tuollaiset boikotoinnit sun muuthan on siinä mielessä ylellisyyttä, että niitä pystyy ajattelemaan vain silloin, jos on perusasiat ensin kunnossa :) Suomessa on ankeeta se, että oikeastaan kaikkia äitejä syyllistetään lähes kilpaa :( Niitä jotka käyttää korviketta, niitä jotka erehtyy imettämään liian pitkään tai julkisella paikalla, niitä jotka vievät lapsen hoitoon, ja niitä jotka eivät vie. Psykologiani lainaten: Tää äitiys on kyllä merkillinen taistelutanner. Huiskutus sinne :)

Hanna kirjoitti...

Imetyksestä vielä piti ihmetellä, että kyllä mahdan ollakin luonnonoikku, kun neuvolassa tai Kättärillä ei tunnuttu koskaan olleen kuullun tilanteesta, jossa äidinmaito yksinään ei riittäisi. Tai että maito ei nousisi kolmessa päivässä tarpeeksi. Moni maallikko on kyllä näistä kuullut, mutta kätilöt ei.. mielenkiintoista. Samoin kuin siitä, ettei Tutteli sovi monillekaan vauvoille..

Äitiyden taistelutantereesta tuli mieleen: Olin lapsena sitä mieltä, että esikoinen on se harjoituskappale, johon tuoreet vanhemmat soveltavat olettamiaan totuuksia.. sitten seuravan/seuraavien lasten ei tarvitse olla sparrausnukkeja, kun vanhemmat tietää jo vähän enemmän.

Ja ruoanlaitto ja vanhemmuus ovat siinä mielessä yhteneviä tilanteita, että mitä useampi kokki, sen pahempi soppa: heti kun kasvatukseen työntää nenänsä joku vanhempien lisäksi, Oolannin sota on valmis. Ikään kuin ei olisi riittävää, että jo kaksi ihmistä yrittää yhteisymmärryksessä kasvattaa tärkeimpäänsä.

No, tämä totisen torstain aluksi riittäköön..! ;p

Anonyymi kirjoitti...

[p]Help to make method inside your bath cupboard for the brand new shower pal, the actual chunky beads ClariSonic Skincare Clean . For [url=http:///www.clarisonicsaleuk.co.uk]clarisonic mia uk[/url] those who are exactly who desire to get a multi-speed washing process, this Clarisonic Aria Washing clarisonic mia sale Process may very well be available for you . Moderate clean is very important! Cleaning products to weak acid is preferred, water temperature and the temperature in cold water or the same is the best, overheating will wash away grease, Clarisonic Mia had long been down capillaries, [url=http:///www.clarisonicsaleuk.co.uk]clarisonic mia 2 uk[/url] face red . With the consumers' recommendations, feedbacks, and comments a certain particular [url=http:///www.clarisonicsaleuk.co.uk]clarisonic face brush[/url] person will also know if the money he/she will devote is definitely really worth the high quality of the product . Clarisonic Opal Infusion - A successful together with Sooner Solution meant for Total eye Wrinkle t

Expenses a much more valuable together with sooner solution meant for developing wrinkle treatment, puffiness together with alright ranges, notably surrounding the total eye space? Old fashioned job application tactics when making use of anti-wrinkle remedies together with [url=http:///www.clarisonicsaleuk.co.uk]clarisonic uk[/url] creams and gels supply outcome the fact that require for a longer period compared with it's advisable . Now there are rental companies that supply their products suited to the occasion . Related Articles - Clarisonic, Rodin [url=http:///www.clarisonicsaleuk.co.uk]clarisonic uk sale[/url] Olio Lusso,

Email this Article to a Friend!

Receive Articles like this one direct to your email box!Subscribe for free today! . You should dampen your face before using the brush however the cleanser should be applied to the brush and not the face.[/p]